donderdag 5 november 2009

Geen zelf vertrouwen ...

Denk vaak als ik door de straat loop of op Sancho kijk naar die mooie kleding die jullie allemaal maken en denk dan bij mezelf dat kan ik toch ook dragen en maken ,dus teken patroon of bestel de patroon en dan uitwerken en op stof leggen en dan ........steeds maar af vragen ..zal me dit wel staan of zal ik er niet te dik in lijken enz ..dus dan is het meestal patroon weer weg leggen en meestal een basis shirt of rok maken .
En dit terwijl ik van bijzonder kleding hou ,dus begrijp me zelf vaak niet ...maar heeft ook te maken met mn jeugd want daar was veel wat ik deed negatief ,dus als op school goeie chijfer behaalde dan antwoorde mn vader :Tja daar voor ga je naar school ,om te leren !!!dus nooit eens een pluimpje .
En ben jaren heel zwaar geweest ,want ik had op het laatst maat 54 en ben toen in 2004 op dieet gegaan met veel sporten ,waar ik ook alleen heen moest ...had verder niemand en ben tot maat 44 afgevallen ,en ja opzich is dat goed want draag het nog steeds ,maar tussen mn oren voel ik me nog net als toen ik maat 54 had dus : DIK .En zegt mn man of kinderen duizend keer ,Mam je bent niet dik enz ...het helpt niet ..voel me gewoon dik en daarom denk ik dan ook of de kleding me wel zal staan die ik vaak heel mooi vind ,en draag ook nooit opvallende kleren of kleuren , altijd basis kleuren .
En misschien vinden jullie mij wel een zeur of zo ,maar heb gewoon mn dag niet vandaag en zit echt in een dip .. en ik hoop dat het morgen anders is ...
mijn troost !!
Gr van mij

2 opmerkingen:

 1. Nou ik vind het een hele prestatie afvallen van maat 54 naar maat 44 ik zie mijn moeder er ook dagelijks mee stoeien en het is een gebed zonder einde is mijn ervaring maar met maatje 44 ben je in mijn ogen een vrouw met een normaal postuur die best een wat gewaagder rokje of jurkje aan kan hoor! Wees trots op jezelf steek die neus in de lucht want je hebt het toch maar mooi geflikt en dat helemaal op eigen kracht.
  Bij deze steek ik dan graag persoonlijk die pluim in je.... :-) Liefs marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik vind het een hele prestatie en die is een enorme pluim waard!!!

  Maar ik herken je onzekerheid wel hoor. Naaien voor andere doe ik met heel veel plezier maar voor mezelf beland alles in de kliko.

  Soms vraag ik me wel eens af of je ooit van die onzekerheid af kan komen??

  toi toi toi

  BeantwoordenVerwijderen